Home » Recepten » Pizza's in vlaaivormen gebakken

Pizza's in vlaaivormen gebakken

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg vormen.
Niet te lang kneden.
Deegtemperatuur 23°C.
Deegrijs 15 minuten.
Deeg uitrollen op 2 mm en vlaaivormen bekleden.
Pizza Topping inbrengen en de vormen vullen met een mengsel van champignons, ham, salami, ui en rode en groene paprika.
Bestrooien met geraspte kaas, eventueel eerst een raster aanbrengen.
Na voldoende rijs bakken.

Oventemperatuur 225°C.
Baktijd 25 minuten.

Een type quiche lorraine kan worden gemaakt door op het bovenstaande mengsel een liaison te gieten,
gemaakt van 250 gram zure room en 200 gram ei en paprikapoeder.

Ook kan de pizza gevuld worden met een mengsel van gemarineerde kip en satésaus, loempiavulling of kip met kerry.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix O'life * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
400 g 4 % gist
6.000 g 60 % water

* Panomix O'life bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie