Home » Recepten » Pools Brood

Pools Brood

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een vrij slap maar goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 30°C.
Voorrijs 30 minuten.
Afwegen 450 gram.
Opbollen en direct in de roggebloem platdrukken.
Op inschietapparaten zetten en in de bakkerij 35 minuten laten rijzen.
Met weinig stoom afbakken.

Oventemperatuur 240°C (aflopend).
Baktijd 30 minuten.

Uitkomst 36 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

6.000 g 60 % Roggopan 50 } 100%
4.000 g 40 % bloem }
200 g 2 % gist
150 g 1.5 % bakkerszout
6.000 g 60 % water
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie