Home » Recepten » Schnittbroodjes met Gamma Plus

Schnittbroodjes met Gamma Plus

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1600 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na een korte rust puntjes vormen.
Puntjes even los laten komen en iets platdrukken.
Met een scherp mesje in de lengte insnijden.
Ondersteboven laten rijzen.
Narijs 45 minuten.
Broodjes omdraaien en bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 318 stuks.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % bloem } 100%
500 g 5 % gist
150 g 1.5 % bakkerszout
6.000 g 60 % water
300 g 3 % Gamma Plus
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie