Recepten

Sinaasappel Cake met Vero Extra Cakepoeder

Recept

2.000 g   Vero Extra Cakepoeder
1.000 g   boter
1.000 g   ei
10 g   bakkerszout
20 g   Citroenrasp

Vulling

120 g   Wigo Compound Sinas
120 g   oranje snippers (dubbel gekorven)
Sinaasappel Cake met Vero Extra Cakepoeder

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur mengen en 4 tot 6 minuten in de eerste versnelling met de vlindergard opkloppen.
Als laatste Wigo Compound Sinas, oranje snippers en eventueel kleurstof toevoegen en doormengen.
Soortelijk gewicht 850 gram/liter.

Oventemperatuur 160°C.
Baktijd 60 minuten voor een 400 grams cake.
Oventemperatuur rotatieoven 130°C.

Uitkomst 10 sinaasappel cakes (blik 18 cm).