Recepten

Strawberry Muffins

Recept 1

1.000 g   Fantasy StrawberryYogh
350 g   ei
150 g   Muffinolie *
250 g   water

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen. i.v.m. het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Recept 2

50 g   Bianca
50 g   water
80 g   suiker
12 g   Zeesan Strawberry

Afwerking

100 g   Paletta Excl. Aardbei
30 g   water

Decoratie

50 g   Kruimeldeeg met Minuta VV
125 g   aardbeien
Strawberry Muffins

Werkwijze

Fantasy StrawberryYogh, ei, water en Muffinolie met de vlinder tot een glad beslag draaien.
Planeetmenger 5 minuten in de 1e versnelling.

Met een ijsschep of spuitzak 65-80 gram beslag in de muffincup scheppen of spuiten.
Voor en vlak na het inschieten stomen voor een mooie muffinwerking.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd ca. 25 minuten.

Meringue:
Bianca, 40 gram suiker en water van ca. 70°C opkloppen tot een stevig schuim.
Meng de Zeesan Strawberry met de andere 40 gram suiker.
Voeg dit toe aan het schuim en draai ca 5 minuten na in de tweede versnelling.

De muffins afgeleren met Paletta Excl. Aardbei (aangelengd met 30% water).
Decoreren met een dop meringue, gebakken kruimeldeeg en een stukje aardbei.

Uitkomst 25 stuks (70 gram)