Recepten

Toscane Donker

Voordeeg

1.000 g 10 % Amore Melange
1.000 g 10 % water

Recept

7.500 g 75 % bloem * } 100%
2.500 g 25 % Toscane Donker 25 MZ ** }
100 g 1 % gist
6.000 g 60 % water

* Voor een optimaal resultaat gebruikt u stokkenbloem
** Toscane Donker 25 MZ bevat zout!

Toscane Donker

Werkwijze

Meng de ingrediënten van het voordeeg.
Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.

Kneed het deeg inclusief het voordeeg met 55% water.
Voor een goede vochtopname iets langer in de eerste versnelling draaien.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 25°C.
Bulkrijs 90 minuten.
Afwegen 460 gram.
Puntrijs (los oppunten) 30 minuten.
Opmaken en tussen kleedjes laten rijzen of in de met roggebloem bestoven mandjes leggen.
Narijs ca. 60 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 35 minuten.

Uitkomst 38 stuks