Recepten

White Christmas

Recept 1

770 g   Sloffendeeg met Kanomix
560 g   Perla met Ei

Recept 2

1.000 g   Double Choc Cake
200 g   water
200 g   ei

Vulling 1

525 g   Fruitful Blueberry (75 g per stuk)

Vulling 2

125 g   Zeesan Forest Fruit
150 g   water
500 g   slagroom

Vulling 3

350 g   Zeesan Curd/Yoghurt
700 g   water
700 g   slagroom

Afwerking

1.050 g   ColdJel Wit (150 g per stuk)

Decoratie

350 g   rood fruit (50 g per stuk)
21 g   choco decor (3 g per stuk)
105 g   chocolade stukjes (15 g per stuk)
White Christmas

Werkwijze

Het sloffendeeg uitrollen tot een dikte van 4 mm.
Plakken uitsteken met ring (doorsnede 15 cm) waarin gebakken wordt.
Spuit 80 gram spijs op de deegplak.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 25 minuten (De bodems moeten mooi goudbruin gebakken zijn).

Alle ingrediënten van recept 2 gedurende 5 minuten in de eerste versnelling met de vlinder mengen.
Een ring van 15 cm doorsnede vullen met 200 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.

De taart opbouwen in een ring van 15 cm doorsnede.
Breng een laag Fruitful Blueberry aan op de gebakken sloffenbodem.
Plaats de gebakken double choc cake op de Fruitful Blueberry.

Meng de Zeesan Forest Fruit met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
De ring afvullen met de bavaroise en glad afstrijken.
Plaats de ring in de vriezer.
 
Meng de Zeesan Curd/Yoghurt met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Schep 250 gram bavaroise in een ring van 18 cm doorsnede.
Druk de opgebouwde taart uit de vriezer in het midden van de bavaroise en glad afstijken.

Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

De taart lossen en afgeleren met ColdJel Wit.
De rand aanzetten met chocolade stukjes en decoreren met vers rood fruit.

Uitkomst 7 stuks