Recepten

Winterbrioche

Recept

1.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
1.000 g 50 % bloem }
80 g 4 % gist
900 g 45 % water
10 g 0.5 % anijs (gemalen)

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

250 g   boter
250 g   bruine basterdsuiker
250 g   basterdsuiker

Afwerking

480 g   ColdJel Choco (40 g per stuk)
36 g   ColdJel Wit (3 g per stuk)

Decoratie

12 st   kaneelstok (1 st per stuk)
24 g   steranijs (2 g per stuk)
180 g   ontbijtkoek (blokjes) (15 g per stuk)
Winterbrioche

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Vormen als voor brood en koelen.
Uitrollen tot een dikte van 6 mm.
De deegplak instrijken met zachte boter en overstrooien met een mengsel van bruine en witte basterdsuiker.
Met een grote krabber de deegplak in blokjes steken.
Vul een grote pie-plate met 300 gram deegstukjes.
Narijs 60 minuten.
Voor het bakken de pie-plates afdekken met bakpapier en een bakplaat.

Oventemperatuur 220°C > 190°C.
Baktijd 15 minuten.

Afwerken met ColdJel Choco en streepjes ColdJel Wit.
Decoreren met blokjes ontbijtkoek, een kaneelstokje en een steranijs.

Uitkomst 12 stuks