
Winterbrioche
Winterbrioche
Recept
1.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
1.000 g | 50 % | bloem | } |
80 g | 4 % | gist | |
900 g | 45 % | water | |
10 g | 0.5 % | anijs (gemalen) |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
250 g | boter | ||
250 g | bruine basterdsuiker | ||
250 g | basterdsuiker |
Afwerking
480 g | ColdJel Choco (40 g per stuk) | ||
36 g | ColdJel Ivoor (3 g per stuk) |
Decoratie
12 st | kaneelstok (1 st per stuk) | ||
24 g | steranijs (2 g per stuk) | ||
180 g | ontbijtkoek (blokjes) (15 g per stuk) |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 25°C.
Vormen als voor brood en koelen.
Uitrollen tot een dikte van 6 mm.
De deegplak instrijken met zachte boter en overstrooien met een mengsel van bruine en witte basterdsuiker.
Met een grote krabber de deegplak in blokjes steken.
Vul een grote pie-plate met 300 gram deegstukjes.
Narijs 60 minuten.
Voor het bakken de pie-plates afdekken met bakpapier en een bakplaat.
Oventemperatuur 220°C > 190°C.
Baktijd 15 minuten.
Afwerken met ColdJel Choco en streepjes ColdJel Wit.
Decoreren met blokjes ontbijtkoek, een kaneelstokje en een steranijs.
Uitkomst 12 stuks