Home » Recepten » Zeeuwse Vlegel

Zeeuwse Vlegel

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 945 gram.
Bol - of puntrijs 45 minuten.
Vormen.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 260°C .
Baktijd 45 minuten.

Uitkomst 18 stuks

Adviesverpakking: papier

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 10000 % zeeuws vlegelmeel
300 g 300 % gist
150 g 150 % bakkerszout
6.800 g 6800 % water
300 g 300 % Bonpano Bruin N
300 g 300 % Protea
50 g 50 % Aromalt Dubbel Donker
50 g 50 % Gamma Extra
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie