Home » Recepten » Zoutarm Volkorenbrood

Zoutarm Volkorenbrood

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Voorrijs 20 minuten.
Afwegen 865 gram.
Bol- of puntrijs 30 minuten.
Vormen.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 18 broden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % volkorenmeel } 100%
200 g 2 % gist
5.200 g 52 % water
300 g 3 % Luctor
100 g 1 % Gamma Extra
100 g 1 % suiker
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie