Service

Een 10-tal tips voor een perfecte cake

Enkele adviezen voor het bakken van een heerlijke roombotercake

  1. Zorg allereerst voor goede cakeblikken. Te oude blikken geven een slechte lossing en een vuile cake. Een oude regel zegt: buiten nieuw blik (nieuwe auto), binnen nieuw blik.
  2. Gebruik goede gesiliconeerde blikken. Na lossing schoonmaken en omgedraaid op een rek bewaren en niet in elkaar stapelen.
  3. Blikken inspuiten met Carlex of kwasten met Carlex 1000
  4. Bak geen cake in broodblikken. Er blijft altijd vuil inzitten. Er ontstaat vuiligheid op de cake.
  5. Zorg dat de vetstof goed op temperatuur is. Gebruik beslist geen koude boter of margarine uit de koelkast, zet ook het ei een dag van te voren uit de koelkast.
  6. Gebruik een matige oven. Inschiet temperatuur ca. 160 graden. Circulatie oven ca 130 graden, met schuif dicht. Indien mogelijk brander halve kracht.
  7. Neem voldoende baktijd. Een kleine cake (375-400 gram) ca. 60 minuten, een grote cake (900 gram) ca. 75 minuten.
  8. Tijdens het bakken niet de temperatuur verhogen.
  9. Cake lossen op een doorlaatbare ondergrond. Goed laten afkoelen en zo snel mogelijk inpakken. Eventueel direct na het verpakken invriezen.
  10. Verpak de cake bij voorkeur in cellofaan.

Voor iedere bakker de juiste grondstoffen
Zeelandia biedt een 5-tal populaire basisproducten voor cake:

  • Maestro Cake – voor een ouderwets lekkere Hollandse cake, die qua smaak, kleur en malsheid tot de top behoort. Veel volume en blijft lang mals, strak en een plak met een mooie goudgele kleur.
  • Vero Extra Cake - voor een luchtige malse cake met een zeer strakke bakaard. Ook geschikt voor allerlei variaties, bijv. cake met aardbeien, appel, banaan of andere vruchten
  • Vero Cake MB - voor een luchtige malse cake met een extra groot volume (More Body). Zeer grote tolerantie in rotatie ovens.
  • Mix Boerencake - voor een spekkige boerencake
  • Cakemix BK – eveneens voor een spekkige boerencake, maar met extra volume en een lichte citroensmaak.

Voor vragen over uw cake kunt u altijd contact opnemen met de bakkerijadviseurs van Zeelandia via ons gratis nummer 0800-0367. Veel succes.

Een 10-tal tips voor een perfecte cake