Service

Tips & kansen ivm Coronavirus

We leven momenteel in een bizarre tijd met veel onzekerheden. Maar we moeten zeker niet bij de pakken neer gaan zitten. We zien om ons heen veel bijzondere en creatieve oplossingen voorbij komen om toch maar zoveel mogelijk 'handel' vast te houden. We delen er een paar op deze pagina en zullen deze pagina de komende tijd ook blijven aanvullen met tips en ideeën.

Opvallende acties en tips!

Blijf plannen maken!
Ongeacht van wat er precies gaat gebeuren, is proactief zijn en nadenken over jouw plan om in te spelen op deze situatie een slimme strategische zet. Het is beter een goed plan te hebben wat je niet gebruikt, dan geen plan te hebben wanneer er eentje nodig blijkt te zijn. En plannen maken, (het op papier vastleggen) blijkt een van de beste manieren te zijn om stress en paniek te voorkomen. Jezelf voorbereiden is namelijk de beste actie die je kunt nemen in iedere situatie.

 92996629_2922997994405147_449876177620828160_n.jpg

Echte Bakker Piet Haaksma haakt in Woningsdag ipv Koningsdag. Ze bieden thuisbak pakketten aan waarmee je thuis heerlijke, ambachtelijke, krakend versie tompouces kunt maken. Al dan niet met de kids!

Vandaag in het nieuws: Koningsdag 🇳🇱wordt dit jaar ‘woningsdag’ 🏡. Wat is er dan leuker om ook thuis gezellig met elkaar oranjetompoucen te maken? 👨🏻‍🍳Binnenkort dus bij ons in de winkel: bouw-je-eigen-oranjetompouce pakket! Meer info volgt 

 

Koningsdag_Oranje tompoucen spandoek_LR.jpg

Geen festivals of vrijmarkten met Koningsdag dit jaar. We vieren het thuis. En hoe voorkom je grote rijen in de winkels omdat iedereen toch graag geniet van een heerlijke Oranje Soes of Oranje Tompouce.

Nou zo dacht Anja Kriebel van De Bakkerij in Ede.

Een Oranje Tompoucen Drive  in!

  

Ook Bakkerij Fleuren uit Velden verkoopt kant en klare thuisbaksetjesthuisbaksetjes_fleuren.jpg

Thuisbaksetje nummer 3! Troostvoedsel nummer 1 is natuurlijk chocolade...vandaar deze week om thuis te bakken een superlekker chocotaartje!
#wijblijvenbakken #troostvoedsel #langlevedebakkers #kooplokaal 

#chocolade #langleveluukzijnfantasie #onzemedewerkerszijndebeste 

#veelpleziermetbakken #heelhollandbakt

Laat ons mee genieten van jullie baksels door in de reacties een foto achter te laten! 

 

kenwood.jpgBakker Teun uit Panningen organiseert thuisbakwwedstrijd

Beste #thuisbakkers opgelet! We hebben een nieuwe spectaculaire actie.

De bakpakketjes zijn zo goed ontvangen, dat we er een heuse competitie van gaan maken. Doe mee aan de #blijfthuisenbakeroplos thuiscompetitie.

Hoe doe je mee? Koop een doe het zelf bakpakket bij ons in de winkel. Deze week zijn dat heerlijke paascupcakes en maak een originele creatieve foto van jouw creaties. Deel deze foto met ons op Facebook.

We hebben elke week een nieuw pakket en we verloten onder de inzendingen een heuse KENWOOD KEUKENMACHINE die wil je toch gewoon winnen?

 

KOEKJE VAN EIGEN DEEG 🍪 | Huiswerk klaar of even pauze? 

Bakkerij Prins uit Alblasserdam was (denken we) de eerste maar inmiddels 90847493_2811213392303000_4439766041005916160_n.jpghebben we bij veel meer bakkers dit idee gezien. Bakkerij Toebast bijvoorbeeld en Bakker Meen.

Neem twee plakjes deeg, steek de mooiste figuurtjes uit, even insmeren met ei, 10 minutjes in de voorverwarmde oven op 180 graden en smullen maaarrrr! Thuis bakken was nog nooit zo makkelijk.

 

90813846_2936049853083784_2955495845396480_o.jpg

 

HET MARSEPEIN BOETSEERPAKKET

Idee van Bakkerij Sint-Anna
Zet je kids thuis aan het werk op een creatieve, speelse en educatieve manier.
Met behulp van de uitgebreide handleiding toveren ze de marsepeinen beestjes zo tot leven.
Voor je begint te knutselen, zeer grondig de handen wassen.

De leukste creaties krijgen alvast een SUPERPRIJS, Succes

 

 

Smaak uit 's Hertogenbosch heeft het volgende bedacht: 90771319_117630253187219_2004681508735942656_n.png

UNIEKE ACTIE! Taartje voor een ‘oud Taartje’ 

De ouderen in verzorgingstehuizen mogen geen bezoek ontvangen en zijn daardoor afgesloten zijn van de buitenwereld.

Wil jij opa/oma (iemand anders kan en mag natuurlijk ook) in een verzorgingshuis steunen en laten weten dat je aan hem of haar denkt, bestel dan een heerlijk taartje of gebakje (of iets anders lekkers) bij Smaak. Elke middag verzamelen we alle bestellingen en bezorgen deze bij de volgende instellingen van Van Neynsel: Antoniegaarde, De Taling, De Grevelingen, Eemwijk, Boswijk en bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

  

90526977_2634981893448862_9118968949621391360_o.jpgTROTS OP JOU! Wie wil jij een duimpje geven?
Facebook actie van Bakkerij vanHarberden. Stuur naam en adres van de persoon die jij graag een "Trots op jouw-koekje" wil geven naar ons WhatsApp nummer en je krijgt dan van ons een betaalverzoek. Wij bezorgen de koekjes de volgende dag tussen 8 en 10 uur in Goedereede en Oude-Tonge.
Een pakje (5 stuks) duimpjes geven kost: €5,00 

Zeelandia heeft nog "like-stekers" beschikbaar dus vraag ernaar!

 

Gebruik WhatsApp voor online bestellen en bezorgenWhatsApp_for_business.jpg
Heb je geen webshop maar wil je toch dat jouw klanten online kunnen bestellen? Gebruik dan WhatsApp. Laat de klanten via WhatsApp bestellen, stuur ze een tikkie (of ander betaalverzoek). Zodra het geld binnen is, kun je bezorgen.  Laagdrempelig, gemakkelijk en snel geregeld zonder kosten. Je kunt WhatsApp for business ook inzetten om producten aan de man te brengen. Hoe? Dat lees je hier Binnen een dag online betalingen regelen kan via mollie.com/nl
 
Winkelvloer_markering.jpg
 
Markering op de winkelvloer
Het RIVM adviseert om minimaal 1,5 m. uit elkaar te blijven. Dat klinkt leuk maar dat is in de praktijk best lastig. Hoe ga je dat regelen in de winkel? Deze bakker ging daar heel creatief mee om door op de winkelvloer een markering aan te brengen zodat alle klanten minimaal 1,5 m.afstand houden. 
 
Drive inn (of drive in front)auto_voor_de_deur.jpg
Heb je een bakkerswinkel met een lunchroom die momenteel niet open mag.? Laat je klanten daar voorrijden met de auto of fiets, laat ze bestellen en bezorg de bestelling bij de auto. Contactloos betalen is natuurlijk heel wenselijk. Zo kun je nog wel gewoon de klanten bedienen met jullie heerlijke belegde broodjes.  
 
89940076_3171022739583583_9093011172306714624_o.jpg
 
Brood voor een buurtgenoot
Deze actie van Bakkerij Van Vessem viel ons ook op. Brood Nodig? Wij helpen elkaar! Neem jij een broodje mee voor je buurtgenoot in nood of ben jij hulpbehoevend en wil je vers brood hebben?  Vul de desbetreffende link in, en Bakkerij Van Vessem zorgt ervoor dat dit de volgende dag in de winkel kenbaar wordt. Kijk voor alle details over deze zeer sympathieke actie op bakkervanvessem.nl/broodnodig

 

meneerNilson.jpegMaak van je winkel een Take Away
Laat met opvallende stoepborden zien dat de lunchroom of winkel niet open is maar dat de passanten wel kunnen zien dat ze kunnen afhalen of dat de bestellingen (gratis) bezorgd worden.

 

Beperkt assortiment?
Klanten zijn volop aan het hamsteren (nog steeds). Daarom draaien veel bakkerijen op volle toeren maar veel bedrijven hebben ook te maken met kuchende werknemers die even niet kin staat zijn om te werken. Beperk daarom je assortiment. Zorg dat de hardlopers en de margemakers volop gebakken worden en laat de niche producten even links liggen. Daar zullen alle klanten begrip voor hebben en zo hou je wel controle op de productie.

 

Maak weekendpakketten

De horeca zit op slot, evenementen zijn afgelast dus veel mensen zitten 'verplicht' thuis. Maar men wil het dan thuis wel aangenaam hebben en dus wordt er net iets vaker dan normaal uitgebreid ontbeten of geluncht. Of een extra keertje iets lekkers voor bij de koffie. Volop kansen voor de bakker dus. Bied daarom weekendpakketten aan met brood en broodjes maar ook iets lekkers uit de banketbakkerij voor bij de koffie. Je kunt nog overwegen om dit vanaf een bepaald bedrag gratis thuis te bezorgen (binnen een straal van....? )

 

broodchallenge_400x400t.jpg#Broodchallenge

Nu alle kinderen thuis zitten en veel ouders thuis aan het werk zijn worden er naast huiswerk maken ook veel spelletjes gespeeld en geknutseld. Bakkerij Van Leeuwen uit Kerkdriel daagt zijn volgers op FB uit om een creatieve foto's of video's met brood op hun pagina te plaatsen. Dit alles onder de hashtag #Broodchallenge. Dat kan iedereen zo kopiëren en wat zou het mooi zijn als #Broodchallenge trending wordt!