Wat is genetische modificatie?

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Door de eeuwen heen is steeds geprobeerd om eigenschappen van bijvoorbeeld planten te verbeteren door verschillende planten met elkaar te kruisen via de klassieke veredelingstechniek. Op deze manier zijn ook de diverse tarwerassen ontstaan zoals die tegenwoordig gebruikt worden: rassen die tarwe met een hoge bakkwaliteit geven, rassen met een hoge opbrengst per hectare, rassen met een hoge sterke halm, enzovoorts.

Met behulp van genetische modificatie kunnen eigenschappen van organismen sneller en efficiënter worden gewijzigd door erfelijke eigenschappen (genen) van het ene organisme in te bouwen in een ander. Organismen die op deze manier veranderd zijn worden aangeduid als genetisch gemodificeerde organismen waarvan GGO de Nederlandse afkorting is.

De Engelse afkorting is GMO: genetically modified organism.

 

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie