Werken bij

Meewerkend Voorman Grondstoffenmagazijn

Als Meewerkend voorman GM stuur je een ploeg aan en ben je samen met je collega-meewerkend voormannen verantwoordelijk voor de sturing en realisatie van het logistieke proces: in-, op- en uitslaan van goederen. Zodanig dat de goederen volgens gestelde normen t.a.v. kwaliteit, kwantiteit en productiviteit beschikbaar komen. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat je zorg draagt voor een veilige en sociale cultuur binnen het grondstoffenmagazijn. Je geeft functioneel leiding aan 9 Logistiek medewerkers en rapporteert rechtstreeks aan de Team leader Warehousing.

Voor de afdeling Warehouse zijn wij op zoek naar een:

 Meewerkend voorman grondstoffenmagazijn

fulltime (m/v - twee-ploegendienst)

Waar

Op onze productielocatie in Zierikzee zijn er 5 fabrieken. In deze fabriek worden poedergrondstoffen gemengd tot bakkerijgrondstoffen, zoals een mix voor krentenbollen, cake, bruinbrood, en zelfs glutenvrij brood. Onze klanten maken hier brood en banket van.

Op het terrein bevindt zich ook het grondstoffenmagazijn en het distributiecentrum. Het grondstoffenmagazijn ontvangt de grondstoffen en zorgt ervoor dat de grondstoffen op tijd in de fabrieken worden aangeleverd. Het distributiecentrum zorgt ervoor dat de gereedgemaakt producten worden opgeslagen in het distributiecentrum. Het grondstoffenmagazijn en het distributiecentrum horen onder de afdeling Warehousing. In totaal werken er 38 Logistiek medewerkers, 1 Milieumedewerker, 1 Magazijn beheerder, 5 Meewerkend voormannen en 1 Team leader.

Als Meewerkend voorman GM stuur je een ploeg aan en ben je samen met je collega-meewerkend voormannen verantwoordelijk voor de sturing en realisatie van het logistieke proces: in-, op- en uitslaan van goederen. Zodanig dat de goederen volgens gestelde normen t.a.v. kwaliteit, kwantiteit en productiviteit beschikbaar komen. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat je zorg draagt voor een veilige en sociale cultuur binnen het grondstoffenmagazijn.

Je geeft functioneel leiding aan 9 Logistiek medewerkers en rapporteert rechtstreeks aan de Team leader Warehousing.

Hoe ziet je dag eruit

Om 05.30/5.45 uur kom je binnen, op het gemak omkleden en een bakje koffie in de kantine van het grondstoffenmagazijn. De Logistiek medewerkers komen ook allemaal binnenvallen en je screent of er bijzonderheden zijn. Om 6.00 uur lopen jullie naar het magazijn en je start de dag met het bordoverleg om het werk te verdelen en vooruit te kijken.

Hierna loop je naar kantoor en start je de computer op. Je leest de overdracht van je collega meewerkend voorman uit de vorige dienst en kijkt er nog belangrijke zaken zijn die prioriteit hebben. Je checkt de planning voor vandaag, wat is de status van de werkzaamheden. De telefoon gaat, de teamleider uit productie belt dat hij in het systeem heeft gezien dat er een charge niet compleet is, dit kan verstoringen geven voor productie. In het systeem check je wat er aan de hand is en handel je hiernaar.

Tijd voor een rondje in het magazijn voor de status, orde en netheid.

De administratie is op orde en je weet wat iedereen aan het doen is, alles is onder controle.

Je gaat meewerken met het team waar je het harstte nodig bent, dit kan zijn orderpicken, inslag, reachtruck rijden.  Om 7.30/ komt de Team leader Warehousing langs voor een kort ochtendoverleg. Jullie bespreken de lopende zaken, bezetting, bijzonderheden en er is tijd voor een grapje.

 Om 8.00 uur en 10.00 uur is er tijd voor een bakje koffie/thee. Tijdens de koffie zie je dat er een collega niet lekker in zijn vel. Je vraagt of hij even tijd heeft voor een kort praatje, wat speelt er?

Na de koffiepauze ga je verder met het proces. Tussendoor krijg je een telefoontje van de planning of er een grondstof al binnen is gekomen? Dit gaat zo de hele dag door.

Op de inslagvloer komen er ineens een aantal vrachten tegelijk binnen. Tijd om hierbij te springen in overleg met de Logistiek medewerker die op dat moment bij inslag staat.

In de lunchpauze ga je met je collega’s lunchen in de bedrijfskantine. In de kantine is er gratis brood, melk en karnemelk verkrijgbaar. Ook kun je salades, soep, snacks of een lekker broodje kopen. Een half uur de tijd om te genieten van de lunch. Je kunt ook je meegebrachte eten in de kantine van het grondstoffenmagazijn opeten.

Na de lunch ga je verder met het proces, op de terminal zie je dat er een fabriek achter gaat lopen. Je schakelt in het team dat er een Logistiek medewerker hier gaat helpen.

Je collega van de avonddienst komt om 14.30 uur binnen en je draagt de werkzaamheden over. Om 15.00 uur ben je klaar

De avonddienst heeft een soortelijke indeling. De ene week werk je in de ochtenddienst, de andere week in de middag-/avonddienst.

Meer concreet? Jij houdt je 40 uur per week bezig met het:

 • Zorgdragen voor het coördineren van het logistieke proces: het controleren, laden en lossen van binnenlandse en buitenlandse vrachtwagens en de administratieve afhandeling hiervan;
 • Zorgdragen voor het coördineren van het interne proces: in goede staat houden van het interne materieel, melden van storingen en schade en het uitvoeren van onderhoud;
 • Het toezien op naleving van de Arbo-regels
 • Vaktechnische aansturing

Wat zoeken we

Naast de bovenstaande competenties heb je een afgeronde logistieke opleiding op minimaal MBO3 niveau, een hef-en of reachtruckcertificaat en minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie.

Wat bieden wij jou

 • Een prettige werkomgeving waarbij we streven naar 100% kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staat;
 • Meer dan marktconform salaris aansluitend bij jouw ervaring;
 • Twee-ploegentoeslag van 13,9%;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • 11,5 ADV dagen en 25 vakantiedagen;
 • Premievrije pensioen;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Mogelijkheid voor opleidingen en trainingen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Kantine met catering;
 • Mooie teamevenementen en personeelsbijeenkomsten;
 • Een uitgebreide inwerkperiode.

Ben je geïnteresseerd?

Als je jezelf herkent in bovenstaand profiel en je voldoet aan de functie-eisen, stuur dan je motivatiebrief met c.v. naar sollicitatie@zeelandia.nl Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Eric Noordermeer, meewerkend voorman grondstoffenmagazijn (06 51957912)

Meewerkend Voorman Grondstoffenmagazijn