Recepten Recepten

Alpenbrood

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % tarwebloem }
600 g 6 % gist
4.300 g 43 % water
500 g 5 % boter

* Panomix Vienna bevat zout!

Decoratie

4.500 g   Backfee
2.500 g   Calif. Amandel Schaafsel

Vulling

8.000 g   Minuta Speciaal
20.000 g   water
Alpenbrood

Werkwijze

Deeg kort kneden.
Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 1500 gram voor een plaat van 60 x 40 cm (hoge randen).
Na een korte rijs het deeg uitrollen tot 60 x 40 cm en in de bakplaat plaatsen.
Na voldoende rijs de Backfee en het Amandelschaafsel mengen en 700 gram gelijkmatig over het deeg verdelen.
Bakken met veel stoom.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 20 minuten.

Na afkoeling doorsnijden en vullen met 2700 gram gele room.
Snijden in de gewenste grootte.

Uitkomst 10 platen