Recepten Recepten

Amore Knopjes

Voordeeg

1.000 g 10 % Amore Melange
1.000 g 10 % water

Recept

6.000 g 60 % volkorenmeel } 100%
4.000 g 40 % bloem }
100 g 1 % gist
200 g 2 % bakkerszout
7.500 g 75 % water
50 g 0.5 % rozemarijn

Vulling

2.000 g 20 % gedroogde tomatenstukjes *
1.500 g 15 % Hazelnootstukjes
1.000 g 10 % maiskorrels (uit blik)

* Half gedroogd / half op oliebasis

Decoratie

388 g   rijstemeel (2 g per stuk)
Amore Knopjes

Werkwijze

Meng de ingrediënten voor het voordeeg.
Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.

Van alle grondstoffen inclusief het voordeeg een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Bulkrijs 90 minuten.
Afwegen 125 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Opbollen, decoreren met rijstemeel en tussen deegkleedjes laten rijzen.
Narijs ca. 60 minuten.
Op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten.
Voor het bakken insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 25 minuten.

Uitkomst 194 stuks