Recepten

Appeltaart Authentiek

Recept

2.000 g   Kanomix
900 g   boter
200 g   patentbloem
150 g   karnemelk
20 g   Kaneel Orenta
10 g   bakkerszout

Vulling

5.500 g   appelstukken
500 g   kapselkruimels
350 g   Appelpoeder
600 g   rozijnen
30 g   Kaneel Orenta

Afwerking

700 g   kapselkruimels
500 g   suiker
500 g   Maestro Amandelspijs Ei
75 g   boter
70 g   Kaneel Orenta
Appeltaart Authentiek

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 5 mm.
Fonceer de taartpan, doorsnede 24 cm (ca. 400 gram deeg per taart).

De vulling aanmaken.
Vul de gefonceerde taartpannen met ca. 850 gram appelvulling.

Meng de suiker, Maestro Amandelspijs Ei, boter en Kaneel Orenta.
Voeg de kapselkruimels toe en meng het tot een strooibare massa.
Verdeel ca. 230 gram over de appelvulling.

Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 50 minuten.

Uitkomst 8 stuks