Recepten

Appeltaart Flambé

Fonceerdeeg

1.800 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
300 g   Perla Amandelpan

Vulling 1

2.000 g   appelblokjes
210 g   suiker
70 g   Koudbindmiddel

Vulling 2

100 g   Minuta VV
210 g   suiker
300 g   ei
240 g   boter

Afwerking

900 g   Flambé Schuim met Bianca en Zeesan Neutraal
Appeltaart Flambé

Werkwijze

Het hardewenerdeeg uitrollen tot een dikte van 3,5 mm.
Fonceer de taartringen (doorsnede 18 cm).
Spuit drie ringen Perla Amandelpan op de bodem, waarbij de buitenste ring de naad tussen het hardewenerdeeg zal afsluiten.

Snijd de appels in brunoise (0,5 cm). Koudbindmiddel met de suiker door de appels mengen.

Minuta VV met de suiker mengen en samen met de eieren loskloppen.
Boter smelten en toevoegen, deze massa goed met elkaar vermengen.
Meng de appels en appareil met de vlinder.

Vul de taartringen met 750 gram appelmassa, goed glad verdelen.

Oventemperatuur
Inschietoven 180°C
Rotatieoven 160°C
Baktijd 75 minuten.

Na het bakken als de ringen nog iets warm zijn, de ringen voorzichtig lossen.
Taarten invriezen.

Afwerken met flambee schuim.

Uitkomst 6 stuks