Home » Recepten » Appeltaart Red Velvet

Appeltaart Red Velvet

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Appeltaart Red Velvet
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept 1

2.000 g   Kanomix
1.000 g   boter
300 g   patentbloem
150 g   karnemelk
65 g   Citroenrasp
10 g   bakkerszout

Recept 2

2.750 g   Fantasy RedVelvet Cake
1.000 g   ei
800 g   Muffinolie *
600 g   water

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling 1

1.700 g   Renetta Appelspijs

Vulling 2

6.800 g   appelstukken

Afwerking

5.100 g   slagroom

Decoratie

400 g   RedVelvet kruimels
17 g   Mont Blanc (1 g per stuk)

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 2,25 mm.
Fonceer de taartpan, doorsnede 24 cm (ca. 200 gram deeg per taart).
Snijd het deeg tot ca. 1 cm onder de rand af.
Spuit op het deeg een spiraal Renetta Appelspijs.

Meng de Fantasy RedVelvet Cake de Muffinolie, ei en water 5 minuten met de vlinder in de laagste versnelling.
De gefonceerde taartpan vullen met 300 gram beslag.
Verdeel 400 gram appel over het beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 45 minuten.

Na afkoeling lossen en eventueel invriezen.
Afwerken met 300 gram slagroom en bestrooien met de RedVelvet kruimels.
Decoreren met Mont Blanc, gebruik hierbij een appelsjabloon.

Uitkomst 17 stuks

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie