Home » Recepten » Appeltaart Surprise

Appeltaart Surprise

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Appeltaart Surprise
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Fonceerdeeg

2.250 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Vulling 1

1.800 g   appelstukken
1.250 g   abrikozenstukken
30 g   Citroenrasp
20 g   Koudbindmiddel

Vulling 2

225 g   Bianca
225 g   water
450 g   suiker
150 g   water
300 g   Minuta VV
750 g   water

Afwerking 1

1.750 g   slagroom
175 g   suiker

Afwerking 2

500 g   Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel

Decoratie

25 g   Mont Blanc

Werkwijze

Het hardewenerdeeg uitrollen tot een dikte van 4 mm.
Fonceer de taartpan (doorsnede 24 cm), ca. 400 gram deeg per taart.

Vulling 1: De vulling aanmaken, bij gebruik van blikappelen deze goed laten uitlekken.
Vul de taartpannen met ca. 600 gram appel/abrikoosvulling.

Vulling 2: Schuim maken als een kookschuim.
Water en suiker koken tot 96°R en langzaam in de eerste versnelling aan de standig geslagen Bianca toevoegen.
Koud en taai laten draaien.
De Minuta VV met water kort mengen en door het schuim spatelen.
De appel/abrikoosvulling bedekken met 400 gram schuimvulling.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 40 minuten.

Laten afkoelen en lossen vanuit de vriezer.

Bol afstrijken met 375 gram opgeslagen gezoete slagroom en bestrooien met 100 gram gebruneerd victoriabeslag.
Decoreren met Mont Blanc.

Uitkomst 5 stuks (of 60 punten)

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie