Appeltaart Surprise
Appeltaart Surprise
Fonceerdeeg
| 2.250 g | Hardewenerdeeg met Kanomix |
Vulling 1
| 1.800 g | appelstukken | |
| 1.250 g | abrikozenstukken | |
| 30 g | Citroenrasp | |
| 20 g | Koudbindmiddel |
Vulling 2
| 225 g | Bianca | |
| 225 g | water | |
| 450 g | suiker | |
| 150 g | water | |
| 300 g | Minuta VV | |
| 750 g | water |
Afwerking 1
| 1.750 g | slagroom | |
| 175 g | suiker |
Afwerking 2
| 500 g | Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel |
Decoratie
| 25 g | Mont Blanc |
Werkwijze
Het hardewenerdeeg uitrollen tot een dikte van 4 mm.Fonceer de taartpan (doorsnede 24 cm), ca. 400 gram deeg per taart.
Vulling 1: De vulling aanmaken, bij gebruik van blikappelen deze goed laten uitlekken.
Vul de taartpannen met ca. 600 gram appel/abrikoosvulling.
Vulling 2: Schuim maken als een kookschuim.
Water en suiker koken tot 96°R en langzaam in de eerste versnelling aan de standig geslagen Bianca toevoegen.
Koud en taai laten draaien.
De Minuta VV met water kort mengen en door het schuim spatelen.
De appel/abrikoosvulling bedekken met 400 gram schuimvulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 40 minuten.
Laten afkoelen en lossen vanuit de vriezer.
Bol afstrijken met 375 gram opgeslagen gezoete slagroom en bestrooien met 100 gram gebruneerd victoriabeslag.
Decoreren met Mont Blanc.
Uitkomst 5 stuks (of 60 punten)