![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Authentiek brood met Annelie Naturel (Franse voordeeg methode)
Authentiek brood met Annelie Naturel (Franse voordeeg methode)
Voordeeg
2.500 g | 25 % | Annelie Naturel | } 100% |
1.500 g | 15 % | water |
Recept
7.500 g | 75 % | bloem | } |
100 g | 1 % | gist | |
150 g | 1.5 % | bakkerszout | |
4.500 g | 45 % | water |
![Authentiek brood met Annelie Naturel (Franse voordeeg methode)](https://www.zeelandia.nl/recepten/authentiek-brood-met-annelie-naturel-franse-voordeeg-methode/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Annelie Naturel en water (25°C) kneden, 2 minuten langzaam en 2 minuten snel.In geoliede bak storten.
Het voordeeg minimaal 18 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.
Van het voordeeg en de overige grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 75 minuten.
Vormen.
Narijs 105 minuten, bij 32°C.
Voor het bakken bestuiven met roggebloem en insnijden.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 35 broden.