

Bar-Bite Double Choc
Bar-Bite Double Choc
Recept
1.400 g | Double Choc Cake | |
400 g | ei | |
350 g | Arabesque Noir 58 | |
350 g | basterdsuiker | |
200 g | water | |
100 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Afwerking
450 g | slagroom | |
400 g | Arabesque Noir 58 | |
75 g | blanke stroop | |
2 g | bakkerszout |
Decoratie
30 g | Chocoladeschaafsel Puur | |
3 g | gedroogde bloemblaadjes |

Werkwijze
Verwarm de Arabesque Noir 58 tot ca. 35°C.Meng alle ingrediënten gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.
Vul 1 bakplaat (60x40, 2800 gram) met hoge randen met het beslag en strijk glad.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.
Laat goed afkoelen voor verdere verwerking, of nog beter vries in.
Afwerking:
Kook de slagroom met de stroop en het bakkerszout.
Voeg de Arabesque Noir 58 toe en roer dit door zodat de chocolade smelt.
Het is aan te bevelen om het met de staafmixer/foodprocessor goed te homogeniseren.
Laat deze ganache een nacht besterven.
Klop de ganache even los en verdeel over de gebakken chewy Double Choc Cake.
Verdeel en breng met een glaceermes een structuur aan en bestrooi met chocoladeschaafsel puur en
de gedroogde rozenblaadjes.
Uitkomst 50 stuks (3,6 x 11cm)