Recepten

Beschuit met Beschuitpoeder

Recept

10.000 g 100 % beschuitbloem
800 g 8 % gist
80 g 0.8 % bakkerszout
4.000 g 40 % water
300 g 3 % melkpoeder
200 g 2 % basterdsuiker
1.600 g 16 % blanke stroop
1.200 g 12 % ei of eidooier
1.000 g 10 % Beschuitpoeder
Beschuit met Beschuitpoeder

Werkwijze

Van 2/3 deel van bloem, gist, water, melkpoeder en de helft van de stroop een zetsel maken.
Temperatuur 20°C.
Zetselrijs 20 minuten.
Vervolgens de eieren en de resterende stroop met wat bloem doordraaien, daarna de helft van de Beschuitpoeder toevoegen.
Dan wordt de resterende bloem en het zout toegevoegd en tenslotte de resterende Beschuitpoeder met suiker.
Deeg goed afkneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Voorrijs 10 minuten.
Afwegen 1100 gram voor 30 bollen bij doppenmaat 10 x 3 cm.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
De bolletjes op platen zetten.
Na enige rijs platdrukken.
De met Carlo gesmeerde doppen erover zetten.
Als drie gaatjes van de doppen volgerezen zijn, bakken.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 9 minuten.
Na het bakken direct de doppen verwijderen.

Uitkomst 523 bollen.

De afgekoelde beschuitbollen doormidden snijden.
De beschuit kleuren bij 225°C.
Eventueel 5 à 10 minuten nadrogen bij 100°C.