
Bik Mik
Bik Mik
Recept
1.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
1.000 g | 50 % | bloem | } |
80 g | 4 % | gist | |
820 g | 41 % | water | |
100 g | 5 % | Exakt Goud Crème |
* Panomix Vienna bevat zout!
-
1.000 g | rundergehakt | ||
270 g | Quichexpress | ||
320 g | water | ||
20 g | bouillonpoeder | ||
20 g | gehaktkruiden | ||
15 g | mosterd | ||
5 g | peper |
Vulling
240 g | hamburgersaus | ||
150 g | gedroogde tomatenstukjes | ||
150 g | rode ui | ||
700 g | cheddar kaas | ||
120 g | rucola |
Afwerking
56 g | Ovex Liquide |
Decoratie
56 g | Decor Sesamzaad |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.Niet te lang kneden.
Het deegstuk direct in twee gelijke stukken verdelen en opmaken als voor brood.
Na enige rijs beide degen uitrollen tot een dikte van 3,5 mm en een breedte van 18 cm (lengte ca. 112 cm).
In het midden een strook van ca. 825 gram aangemaakte gehaktvulling opspuiten (ca. 8 cm breed) en iets gladstrijken.
Spuit op de gehaktvulling 120 gram hamburgersaus en strijk deze uit.
Overstrooien met 75 gram gedroogde tomatenstukjes en 75 gram in ringen gesneden rode ui.
Hierop de cheddar kaas (14 plakjes à 25 gram) leggen en als laatste de 60 gram rucola er over verdelen.
De buitenzijde van het deeg naar binnenvouwen en de sluiting dichtknijpen.
Snijden in stukken van ca. 4 of 7 cm breed.
Strijken met Ovex Liquide en overstrooien met Decor Sesamzaad en op platen met papier zetten.
Narijs ca. 45 minuten.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd ca. 13 minuten.
Uitkomst 56 stuks (4 cm)