Recepten

Bik Mik

Recept

1.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
1.000 g 50 % bloem }
80 g 4 % gist
820 g 41 % water
100 g 5 % Exakt Goud Crème

* Panomix Vienna bevat zout!

-

1.000 g   rundergehakt
270 g   Quichexpress
320 g   water
20 g   bouillonpoeder
20 g   gehaktkruiden
15 g   mosterd
5 g   peper

Vulling

240 g   hamburgersaus
150 g   gedroogde tomatenstukjes
150 g   rode ui
700 g   cheddar kaas
120 g   rucola

Afwerking

56 g   Ovex Liquide

Decoratie

56 g   Sesamzaad
Bik Mik

Werkwijze

Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Niet te lang kneden.
Het deegstuk direct in twee gelijke stukken verdelen en opmaken als voor brood.
Na enige rijs beide degen uitrollen tot een dikte van 3,5 mm en een breedte van 18 cm (lengte ca. 112 cm).
In het midden een strook van ca. 825 gram aangemaakte gehaktvulling opspuiten (ca. 8 cm breed) en iets gladstrijken.
Spuit op de gehaktvulling 120 gram hamburgersaus en strijk deze uit.
Overstrooien met 75 gram gedroogde tomatenstukjes en 75 gram in ringen gesneden rode ui.
Hierop de cheddar kaas (14 plakjes à 25 gram) leggen en als laatste de 60 gram rucola er over verdelen.
De buitenzijde van het deeg naar binnenvouwen en de sluiting dichtknijpen.
Snijden in stukken van ca. 4 of 7 cm breed.
Strijken met Ovex Liquide en overstrooien met Sesamzaad en op platen met papier zetten.
Narijs ca. 45 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd ca. 13 minuten.

Uitkomst 56 stuks (4 cm)