Recepten Recepten

Bloembroodje

Recept

1.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
1.000 g 50 % bloem }
120 g 6 % gist
800 g 40 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling 1

1.740 g   Gele room met Rap (15 g per stuk)

Vulling 2

2.900 g   Fruitful Peach HI (25 g per stuk)

Afwerking

232 g   poedersuiker (2 g per stuk)
Bloembroodje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Het deegstuk opmaken als voor brood.
Na enige rijs uitrollen tot een dikte van 2,5 mm.
Deegstukjes uitsteken met een bloemsteker (ca. 25 gram).
De deegstukjes in een bakvorm plaatsen.
Spuit een dop gele room op het deegstukje.
Narijs ca. 55 minuten.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd ca. 12 minuten.

Na het koelen vullen met Fruitful Peach HI en overstrooien met poedersuiker.

Uitkomst 116 stuks