![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Broodfrietjes
Broodfrietjes
Recept
50.000 g | 100 % | bloem | |
1.000 g | 2 % | gist | |
750 g | 1.5 % | bakkerszout | |
27.000 g | 54 % | water | |
1.500 g | 3 % | Prestant Wit |
![Broodfrietjes](https://www.zeelandia.nl/recepten/broodfrietjes/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Standaard recept voor witbrood.Voor broodfrietjes kan iedere broodsoort gebruikt worden.
Snij de donkere korsten van het brood.
Snij oudbrood met de snijmachine 1 maal normaal en 1 maal in de lengte richting, zodat er reepjes ontstaan.
Doe je reepjes in een bekken en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie.
Bestrooi deze naar eigen smaak met bijvoorbeeld: zout, peper en cajunkruiden.
Doe deze op een bakplaat en droog deze in een oven van 200°C.