Recepten Recepten

Broodje Koek

Recept

10.000 g 100 % bloem
500 g 5 % gist
180 g 1.8 % bakkerszout
5.400 g 54 % water
2.000 g 20 % Exakt Goud

Vulling

3.000 g   Bakkerskoekmix
1.100 g   Mekufa
1.450 g   water

Decoratie

900 g   suikernibs C30/P3 (3 g per stuk)
Broodje Koek

Werkwijze

Vulling aandraaien, 5 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct afwegen 900 gram.
Verdelen en opbollen.
Na enige rust de bolletjes uitrollen tot een dikte van 3 mm.
De plakjes iets bevochtigen en 18 gram beslag opspuiten.
Een tweede plakje erop leggen.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met suikernibs.
Narijs 70 minuten.

Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 300 stuks