![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Broodje Lef (Pierre Wind)
Broodje Lef (Pierre Wind)
Recept
1.000 g | 100 % | bloem | |
17 g | 1.7 % | bakkerszout | |
50 g | 5 % | gist | |
550 g | 55 % | water | |
150 g | 15 % | Exakt Ambacht | |
5 g | 0.5 % | Speculaas Orenta | |
5 g | 0.5 % | nootmuskaat | |
25 g | 2.5 % | Citroenrasp |
Vulling
20 g | 2 % | gedroogde meelwormen |
Afwerking
60 g | struif (2 g per stuk) |
![Broodje Lef (Pierre Wind)](https://www.zeelandia.nl/recepten/broodje-lef-pierre-wind/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Maak van de bloem, gist, water, bakkerszout, Exakt Ambacht, Speculaas Orenta, nootmuskaat, en citroenrasp een goed afgekneed deeg.Deegtemperatuur 24°C.
Handmatig de meelwormen door het deeg kneden, zodat ze niet tot poeder worden vermalen.
Bolrijs 10 minuten. Verdelen en opbollen.
Met struif insmeren.
Narijs 70 minuten.
Oventemperatuur 280°C.
Baktijd 8 minuten.
Tip: wil je meelwormen op de bovenkant van het broodje.
Haal na 7 minuten het brood uit de oven. Struif het brood nogmaals in en strooi er wat meelwormen op.
Dan nog een minuut de oven in.