Broodje Lef (Pierre Wind)
Broodje Lef (Pierre Wind)
Recept
1.000 g | 100 % | bloem | |
17 g | 1.7 % | bakkerszout | |
50 g | 5 % | gist | |
550 g | 55 % | water | |
150 g | 15 % | Exakt Ambacht | |
5 g | 0.5 % | Speculaas Orenta | |
5 g | 0.5 % | nootmuskaat | |
25 g | 2.5 % | Citroenrasp |
Vulling
20 g | 2 % | gedroogde meelwormen |
Afwerking
60 g | struif (2 g per stuk) |
Werkwijze
Maak van de bloem, gist, water, bakkerszout, Exakt Ambacht, Speculaas Orenta, nootmuskaat, en citroenrasp een goed afgekneed deeg.Deegtemperatuur 24°C.
Handmatig de meelwormen door het deeg kneden, zodat ze niet tot poeder worden vermalen.
Bolrijs 10 minuten. Verdelen en opbollen.
Met struif insmeren.
Narijs 70 minuten.
Oventemperatuur 280°C.
Baktijd 8 minuten.
Tip: wil je meelwormen op de bovenkant van het broodje.
Haal na 7 minuten het brood uit de oven. Struif het brood nogmaals in en strooi er wat meelwormen op.
Dan nog een minuut de oven in.