Home » Recepten » Choco Roomrakkers

Choco Roomrakkers

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Choco Roomrakkers

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 1500 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Bolletjes iets los laten komen en puntjes vormen.
Decoreren met suikernibs.
Narijs 45 minuten.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 7 minuten.

Uitkomst 382 stuks

Als de broodjes afgekoeld zijn opensnijden en vullen met gele room.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
800 g 8 % gist
4.600 g 46 % water
300 g 3 % Cacao
400 g 4 % bruine basterdsuiker

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling 1

3.000 g 30 % chocolade druppels

Vulling 2

19.100 g   Gele room met Minuta VV (50 g per stuk)

Decoratie

1.910 g   suikernibs P2 (5 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie