Recepten Recepten

Classique met Annelie Naturel

Recept

7.500 g 75 % bloem } 100%
2.500 g 25 % Annelie Naturel }
100 g 1 % gist
150 g 1.5 % bakkerszout
6.300 g 63 % water
Classique met Annelie Naturel

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 5700 gram deeg voor 12 broden.
Laat dit deeg in een geöliede plastic bak 75 minuten rijzen.
Bestrooi een werkbank met roggebloem en stort het deeg op de werkbank bestrooi ook de bovenkant met roggebloem.
Druk het deeg voorzichtig uit tot een afmeting van 60 x 60 cm 3 cm dik.
Verdeel in 6 banen van 10 cm en vervolgens elke baan in 2 gelijke delen.
De deegstukken dubbel vouwen en op platen leggen.
Narijs 105 minuten.
Licht bestuiven met roggebloem.
Kruislings insnijden en bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 35 minuten.