Recepten Recepten

Craguette Choco

-

4.800 g   Croissantdeeg voor Craguettes

Recept

2.000 g 100 % bloem
40 g 2 % gist
34 g 1.7 % bakkerszout
1.120 g 56 % water
30 g 1.5 % Nordix Super

Vulling

400 g 20 % chocolade druppels

Strijken

180 g   Ovex Liquide (2 g per stuk)

Decoratie

1.350 g   Choco-Kruimeldeeg met Minuta VV (15 g per stuk)
Craguette Choco

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct de vulling doordraaien.
Voorrijs 5 minuten.
Afwegen 1200 gram.
Verdelen en opbollen.
Bolletjes iets los laten komen.
Langrollen tot ca. 19 cm. en invriezen.

Croissantdeeg voor Craguettes uitrollen tot een dikte van 1,5 mm.
Snijden in stroken van 8 x 19 cm (ca. 60 gram). Deegplakken iets bevochtigen.
De bevroren deegpillen inrollen en iets aanpunten.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met het fijn gezeefde kruimeldeeg.
Op met bakpapier beklede stokbroodplaten leggen en insnijden.
Narijs ca. 30 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 225°C.
Baktijd 15 minuten.

Uitkomst 90 stuks

* Voor de decoratie het kruimeldeeg uitzeven door 3 mm.