Home » Recepten » Cranberry Volkoren

Cranberry Volkoren

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Cranberry Volkoren
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

6.000 g 60 % volkorenmeel } 100%
4.000 g 40 % Toscane Goud 40 MZ * }
200 g 2 % gist
6.500 g 65 % water

* Toscane Goud 40 MZ bevat zout!

Vulling

3.000 g 30 % cranberries

Decoratie

195 g   roggevolkorenmeel (5 g per stuk)

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname het deeg wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 27°C.
Bulkrijs van 45 minuten.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Vormen (roggevolkorenmeel inbollen tijdens het vormen).
Plaats de deegstukken in de met roggevolkorenmeel bestoven mandjes.
Narijs 75 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 35 minuten.

Uitkomst 39 stuks

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie