Recepten

Croissants met Nordix Croissant MZ

Recept

10.000 g 100 % Nordix Croissant MZ *
600 g 6 % gist
4.600 g 46 % water

* Nordix Croissant MZ bevat zout!

Doortoeren

4.000 g 40 % korstboter/margarine
Croissants met Nordix Croissant MZ

Werkwijze

Deeg glad draaien, maar niet taai.
Deegtemperatuur 22°C.
Korstboter of margarine invouwen.
Twee halve Hollandse toeren geven (in vieren)
of drie halve Franse toeren geven (in drieën).
Na enige rust verwerken (zo koel mogelijk).
Na het vormen zo snel mogelijk invriezen.
Ontdooien en verwarmen:
- Via de remrijskast:
De croissants de dag voor afbakken bij de
andere producten zetten.
- Via de nulkast:
De croissants de dag voor afbakken in de nulkast
plaatsen.
Geleidelijk opwarmen (pas op voor uitdrogen).
In een niet te warme narijskast vol laten rijzen.
- In de bakkerij:
De croissants goed laten ontdooien tot in de kern
(pas op voor uitdrogen).
In een niet te warme narijskast vol laten rijzen.


Uitkomst 349 croissants van 55 gram.