![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Dubbel Donker
Dubbel Donker
Recept
5.000 g | 50 % | volkorenmeel | } 100% |
3.000 g | 30 % | Toscane Donker 30 MZ * | } |
2.000 g | 20 % | bloem | } |
250 g | 2.5 % | gist | |
5.200 g | 52 % | water |
* Toscane Donker 30 MZ bevat zout!
Decoratie
180 g | roggebloem |
![Dubbel Donker](https://www.zeelandia.nl/recepten/dubbel-donker/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 870 gram.
Bol-puntrijs 45 minuten.
Vormen en decoreren met Roggebloem.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 45 minuten.
Uitkomst 17 stuks
Voor verwerking via procesonderbreking 1 á 2% Protea Bruin toevoegen.