Eierkoeken Nutella (Enjoy Eierkoek met ei)
Eierkoeken Nutella (Enjoy Eierkoek met ei)
Recept
| 1.000 g | Enjoy Eierkoek met ei | |
| 400 g | water | |
| 15 g | ammonium | |
| 70 g | Wigo Comp.Hazelnoot |
Decoratie 1
| 75 g | Hazelnootstukjes |
Vulling
| 600 g | Nutella® * |
* Nutella® is een geregistreerd handelsmerk van Ferrero.
Decoratie 2
| 40 g | Hazelnoot Krokant |
Werkwijze
Ammonium oplossen in het water.Meng alle grondstoffen tot een glad beslag.
Draaitijd ca. 10 minuten in de eerste versnelling.
Het beslag minimaal 30 minuten laten staan.
Met een ijslepel scheppen of spuiten met een spuitzak ca. 20 gram.
Decoreren met de Hazelnootstukjes (2-4 mm).
Op kleur afbakken.
Na het afkoelen de helft van de eierkoeken opspuiten met een ring van ca. 14 gram Nutella (30°C).
Spuit op de bovenzijde van andere helft een dopje Nutella (30°C) van 2 gram en druk deze lichtjes in de Hazelnoot Krokant.
Plaats de eierkoeken op elkaar.
Oventemperatuur:
Inschietoven 250°C.
Rotatieoven 230°C.
Baktijd 4 minuten.
Uitkomst 37 stuks