Recepten Recepten

Focaccia Picante

Recept

10.000 g 100 % Fiesta Picante *
300 g 3 % gist
6.500 g 65 % water

* Fiesta Picante bevat zout!

Decoratie

1.000 g   geraspte kaas (100 g per stuk)
Focaccia Picante

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Kneed aanvankelijk een stevig deeg met 50% van het water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1680 gram.
Plaats het deeg op een met olie ingesmeerde bakplaat (60x40 cm), enigszins uitdrukken.
Rijstijd 60 minuten.
Met in olijfolie gedrenkte vingertoppen het deegstuk gelijkmatig uitdrukken.
Narijs 60 minuten.
Bestrooien met geraspte kaas.
Bakken met iets stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 10 stuks (60x40 cm)