

Gebakkelijk Basis Mokka Crèmegebak met Maestro Moscovisch
Gebakkelijk Basis Mokka Crèmegebak met Maestro Moscovisch
Recept
1.200 g | Maestro Moscovisch | |
1.200 g | ei |
Vulling
1.950 g | boter of margarine | |
1.950 g | water | |
770 g | suiker | |
770 g | Cremo B Poeder | |
100 g | Araba Mocca |
Vulling 2
500 g | Rum rozijnen |
Trempeer
400 g | Trempeerlikeur met Gel |
Afwerking
900 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder | |
15 g | Gel Rhum 50% | |
12 g | Araba Mocca |

Werkwijze
Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur opkloppen,8 minuten in de hoogste en 2 minuten in de middelste versnelling.
Soortelijk gewicht 350 g/l.
Drie plakken van 60x80 a 800 gram.
Oventemperatuur:
Inschietoven 260°C.
Baktijd 4-8 minuten.
Rotatieoven 240°C.
Baktijd 4-8 minuten.
Direct koelen en het kapsel op maat snijden.
Vulling:
Cremo B Poeder, suiker en water gladroeren.
Boter / margarine 5 minuten in de tweede versnelling opkloppen.
Cremo B compositie in gedeeltes toevoegen.
Het geheel luchtig kloppen in 15 minuten (s.g. 650 g/l),
afhankelijk van de temperatuur.
Eerste laag vulling 2600 gram.
Tweede laag vulling 2200 gram.
Rum Rozijnen verdelen over de tweede laag vulling.
Trempeer de middelste en bovenste laag kapsel met Trempeerlikeur.
Maskeer de bovenzijde met Creme au Beurre.
Dit kan goed worden ingevroren.
Uitkomst 18 stuks (500 g.).