Recepten Recepten

Gevuld Ei Fruity Cheesecake

-

520 g   Arabesque Blanc 29

Bodem

160 g   koekkruimels
40 g   boter

Vulling

300 g   Fruitful Strawberry

Recept

100 g   Zeesan Curd/Yoghurt
200 g   water
160 g   roomkaas
240 g   slagroom
80 g   Fruitful Lemon Cream

Afwerking

140 g   Fruitful Lemon Cream

Decoratie

180 st   Macarons
140 g   decoratie
Gevuld Ei Fruity Cheesecake

Werkwijze

Smelt en tempereer de Arabesque Blanc 29 en mouleer de ei mallen. Voor dit recept is er een mal van nougatine eieren gebruikt.

De koekkruimels fijndraaien en mengen met de gesmolten boter.

Schep 10 gram kruimels in de chocoladeschelp druk deze licht aan. Spuit daarop 15 gram Fruitful Strawberry.

Draai de roomkaas los en klop samen met de slagroom tot 75%.
Meng de Zeesan Curd/Yoghurt en het water tot een gladde massa en voeg de Fruitful Lemon Cream toe.
Spatel de lobbige slagroom met de roomkaas erdoor.

Spuit 35 tot 40 gram van de cheesecake bavaroise in het ei en spuit optioneel nog een swirl van 7 gram Fruitful Lemon Cream in.

Werk de eieren af met macarons en koekwafeltjes.

Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Uitkomst 20 stuks