Gevuld Ei Tiramisu Advocaat
Gevuld Ei Tiramisu Advocaat
-
| 520 g | Arabesque Noir 58 |
Bodem
| 80 g | Kapsel met Maestro Moscovisch | |
| 30 g | koffie |
Recept
| 65 g | Zeesan Neutraal | |
| 120 g | water | |
| 200 g | mascarpone | |
| 320 g | slagroom | |
| 110 g | Advocaat 14% |
Vulling
| 30 g | Maestro Creme Vanille | |
| 100 g | Advocaat 14% |
Decoratie
| 20 st | Macarons | |
| 140 g | choco decor | |
| 140 g | Kookschuim (Bianca) |
Werkwijze
Smelt en tempereer de Arabesque Noir 58 en mouleer de ei mallen. Voor dit recept is er een mal van de nougatine eieren gebruikt.Snijd blokjes van de kapselplak en trempeer het kapsel met koffie.
Draai de mascarpone los en klop samen met de slagroom op tot 75%. Meng de Zeesan Neutraal en het water tot een gladde massa en voeg de Advocaat 14% toe. Spatel de slagroom met de mascarpone erdoor.
Spuit een dop van dit mascarpone mengsel in het ei en leg daar wat blokjes getrempeerd kapsel op. Vul het ei af met het mascarponemengsel. Meng de gele room met de Advocaat 14% en spuit nog een swirl van 7 gram in het ei.
Werk de eieren af met toefjes kookschuim, macarons en chocolade deco.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Uitkomst 20 stuks