Recepten Recepten

Gevuld Speculaas met Kanomix en Perla GS met Ei

Recept

1.900 g   Kanomix
700 g   boter
200 g   patent tarwebloem
200 g   ei
60 g   Speculaas Orenta
10 g   bakkerszout

Vulling

3.500 g   Perla GS met Ei
250 g   water

Decoratie

500 g   amandelstaafjes
100 g   ei
50 g   poedersuiker
Gevuld Speculaas met Kanomix en Perla GS met Ei

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag eventueel met iets water plastisch draaien.

Deeg (ca. 1600 gram) uitrollen tot een dikte van 4 mm.
Bakplaat van 60 x 40 met hoge randen fonceren met het deeg en voorbakken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 175°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 20 minuten.

De Perla GS met ei aanmaken met het water.
Verdelen over de onderplak en gladstrijken.

Voor de bovenplak het deeg (ca. 1400 gram) uitrollen tot een dikte van 3,5 mm en over de spijs rollen.
Strijken met water om de decoratie goed te laten plakken.

De decoratie samen mengen, dit kan ook eerder gebeuren zodat het ei in de amandelen kan trekken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 45 minuten.

Na afkoelen in de koeling plaatsen.
De volgende dag in de gewenste maat snijden.

UItkomst 1 bakplaat