Recepten

Glutenvrije Pain au Chocolat

Recept

1.100 g   GF Croissant
460 g   water (6°C)
80 g   gist
65 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Doortoeren

500 g   korstboter/margarine

Vulling

50 st   chocoladestokje 8 cm
Glutenvrije Pain au Chocolat

Werkwijze

Meng alle ingrediënten gedurende 2 minuten in de laagste versnelling met de vlinder.
Deegtemperatuur maximaal 14°C.
Rol de korstboter uit tot een dikte van 8 mm en invouwen.
Toer twee keer in drieën en één keer in tweeën, geen rust tussen het toeren.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 6,5 tot 7 mm.
Snijd rechthoeken van 8 x 12 cm, 2 chocoladestaafjes invouwen en vorm een Pain au Chocolate.
Narijs 60- 70 minuten, 38°C en 65% R.H.
Bakken zonder stoom.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 25 stuks