

Hartige Quiche
Hartige Quiche
Recept
500 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
500 g | 50 % | tarwebloem | } |
60 g | 6 % | gist | |
380 g | 38 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
1.440 g | soepgroenten (30 g per stuk) | ||
480 g | uitgebakken spekjes (10 g per stuk) |
Appereil
720 g | ei (15 g per stuk) | ||
720 g | slagroom (15 g per stuk) |
Afwerking
240 g | geraspte jonge kaas (5 g per stuk) |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een koel deeg draaien.Geef het deeg een voorslag en laat het 10 minuten rusten.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm.
Plakjes uitsteken met een diameter van 10,5 cm (ca. 30 gram).
De brioche blikjes (doorsnede 10 cm) fonceren met een deegplakje.
Vullen met 30 gram soepgroenten en hierop 10 gram spekjes.
Giet op de vulling 30 gram op smaak gebrachte appareil (mengsel ei en room).
Decoreren met geraspte kaas.
Narijs ca. 45 minuten.
Oventemperatuur 230°C. >210°C.
Baktijd ca. 15 minuten.
Uitkomst 48 stuks
Eventueel decoreren met een kaaskrokantje.