Recepten Recepten

Hartige Quiche

Recept

500 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
500 g 50 % tarwebloem }
60 g 6 % gist
380 g 38 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

1.440 g   soepgroenten (30 g per stuk)
480 g   uitgebakken spekjes (10 g per stuk)

Appereil

720 g   ei (15 g per stuk)
720 g   slagroom (15 g per stuk)

Afwerking

240 g   geraspte jonge kaas (5 g per stuk)
Hartige Quiche

Werkwijze

Van alle grondstoffen een koel deeg draaien.
Geef het deeg een voorslag en laat het 10 minuten rusten.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm.
Plakjes uitsteken met een diameter van 10,5 cm (ca. 30 gram).
De brioche blikjes (doorsnede 10 cm) fonceren met een deegplakje.
Vullen met 30 gram soepgroenten en hierop 10 gram spekjes.
Giet op de vulling 30 gram op smaak gebrachte appareil (mengsel ei en room).
Decoreren met geraspte kaas.
Narijs ca. 45 minuten.

Oventemperatuur 230°C. >210°C.
Baktijd ca. 15 minuten.

Uitkomst 48 stuks

Eventueel decoreren met een kaaskrokantje.