![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Kaneelknop
Kaneelknop
Recept
1.500 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
1.500 g | 50 % | bloem | } |
240 g | 8 % | gist | |
1.200 g | 40 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
600 g | kaneelsuiker | ||
90 g | boter |
![Kaneelknop](https://www.zeelandia.nl/recepten/kaneelknop/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.Opmaken als voor brood.
Na ca. 15 minuten rijs uitrollen tot een dikte van 9 mm.
De licht gesmolten boter dun opbrengen en overstrooien met kaneelsuiker.
2 halve franse toeren geven (in drieën). Bij iedere toer de boter en kaneelsuiker opbrengen.
Uitrollen tot een dikte van 8 mm (breedte van de plak is 50 cm).
De boter dun opbrengen en overstrooien met kaneelsuiker.
Snijd de 50 cm brede plak in 2 x 25cm.
Snijden in repen van 25 x 2,5 cm (ca. 90 gram).
Knopen en in de vorm (doorsnede 6,7 cm, hoogte 4 cm) plaatsen.
Narijs 40 minuten.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 15 minuten.
Uitkomst 55 stuks