Recepten

Karamel Zeezout Harten met Fantasy Karamel

Recept

2.000 g   Fantasy Karamel Cake
1.000 g   boter
750 g   bloem
250 g   ei
20 g   Alpina *

* Kan vervangen worden door: 10 gram Bakmiddel S, 60 gram Beurrine/ Romella of 6 gram ammonium.

Afwerking

130 g   Ovex Liquide

Decoratie 1

90 g   Butterscotch Granulaat
8 g   zeezout

Decoratie 2

375 g   Dip Neutraal
375 g   Arabesque Blanc 29
120 g   Butterscotch Granulaat
20 g   zeezout
Karamel Zeezout Harten met Fantasy Karamel

Werkwijze

Meng alle grondstoffen tot een deeg.
Eventueel koelen voor het verwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 6 mm, met de hartsteker harten uitsteken.
De bakplaat inspuiten met Carlex Spray en de deegharten op de plaat leggen.
Strijken met Ovex Liquide.
Meng de Butterscotch met grof zeezout, en bestrooi hiermee de harten.

Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 20 minuten.

Smelt de Dip Neutraal en de Arabesque Blanc 29, vervolgens mengen met Butterscotch en het zeezout.
De afgekoelde harten gedeeltelijk doorhalen met deze coating.

UItkomst 90 stuks

Om de uitrolband schoon te houden kun je het deeg op de werkbank steken.