Recepten Recepten

Kersen Clafoutis

Recept

3.000 g   Kanomix
1.200 g   boter
275 g   ei
15 g   bakkerszout
8 g   Kaneel Orenta

Vulling 1

1.700 g   water
850 g   Minuta VV
500 g   ei
350 g   boter
175 g   suiker

Vulling 2

5.500 g   Fruitful Cherry HI

Afwerking

300 g   Paletta Spray Neutraal
Kersen Clafoutis

Werkwijze

Zet een deeg met de grondstoffen van het recept.
Koel het deeg en verwerkt de dag erna.

Draai het deeg soepel en rol uit tot een dikte van ca. 5 mm.
Steek plakken van 9 cm en leg deze op met Carlex Spray gespoten gangmakerringen van 8 cm.
Druk de plakken iest in de ringen zodat er een kommetje overblijft.

Meng de Minuta VV met het water, de boter en de suiker.
Klop 2 minuten in de derde versnelling met de garde, voeg het ei toe tot en draai glad.
Spuit ca. 35 gram vulling op het deeg.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 20 minuten.

Lossen als de koeken nog warm zijn.
Werk de koeken af met Fruitful Cherry HI en geleer deze met Paletta Spray Neutraal.

Uitkomst 100 stuks