Kersen Clafoutis
Kersen Clafoutis
Recept
| 3.000 g | Kanomix | |
| 1.200 g | boter | |
| 275 g | ei | |
| 15 g | bakkerszout | |
| 8 g | Kaneel Orenta |
Vulling 1
| 1.700 g | water | |
| 850 g | Minuta VV | |
| 500 g | ei | |
| 350 g | boter | |
| 175 g | suiker |
Vulling 2
| 5.500 g | Fruitful Cherry HI |
Afwerking
| 300 g | Paletta Spray Neutraal |
Werkwijze
Zet een deeg met de grondstoffen van het recept.Koel het deeg en verwerkt de dag erna.
Draai het deeg soepel en rol uit tot een dikte van ca. 5 mm.
Steek plakken van 9 cm en leg deze op met Carlex Spray gespoten gangmakerringen van 8 cm.
Druk de plakken iest in de ringen zodat er een kommetje overblijft.
Meng de Minuta VV met het water, de boter en de suiker.
Klop 2 minuten in de derde versnelling met de garde, voeg het ei toe tot en draai glad.
Spuit ca. 35 gram vulling op het deeg.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 20 minuten.
Lossen als de koeken nog warm zijn.
Werk de koeken af met Fruitful Cherry HI en geleer deze met Paletta Spray Neutraal.
Uitkomst 100 stuks