Recepten Recepten

Kersensnack

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
500 g 5 % gist
4.000 g 40 % water
200 g 2 % Gamma Extra

* Panomix Vienna bevat zout!

Doortoeren

5.000 g 50 % korstboter/margarine

Vulling 1

4.800 g   Fruitful Cherry

Vulling 2

7.200 g   Fruitful Cherry

Afwerking

400 g   poedersuiker
Kersensnack

Werkwijze

Deeg gladdraaien, maar niet taai.
Deegtemperatuur 22°C.
Voorrijs 20 minuten.
Korstboter/margarine in het midden invouwen.
Twee halve Hollandse toeren (in vieren) of drie halve Franse toeren geven (in drieën).
Uitrollen op 4 mm dikte.
Snijden in 8 x 8 cm.
Steek met de speciale steker een half ronde cirkel uit het vierkantje.
Vouw de buitenzijde over elkaar zodat er een driehoek met een halve cirkel onstaat.
Narijs 60 minuten.
Voor het bakken een dop Fruitful op de halve cirkel spuiten.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd ca. 16 minuten.

Na het afkoelen nogmaals een dop Fruitful inspuiten.
Afwerken met poedersuiker, geen Mont Blanc want die smelt niet weg op de Fruitful.

Uitkomst 400 stuks