Recepten Recepten

Krekeltaartje (Pierre Wind)

Rolbeslag

100 g   Moscalux
100 g   ei
15 g   Citroenrasp
15 g   krekels *
2 g   aroma **

* gekneusde krekels
** Zelfgemaakte Mint aroma, toevoegen naar behoefte

Vulling

500 g   slagroom
100 g   suiker
10 g   vanillesuiker
200 g   cranberry compote *

* Stevig

Krekeltaartje (Pierre Wind)

Werkwijze

Rolbeslag:
Doe alle ingrediënten bij elkaar. Spatel het tot een geheel.
Dan opkloppen in planeetmenger. 2 minuten lagere snelheid en 6 minuten hogere snelheid.
Oventemperatuur 240°C. Met schuif dicht bakken: 6 minuten.

Klop de slagroom en de suikers op tot status stevig lobbig.
Bekleed een eenpersoons taartring met het afgekoelde rolbeslag (ook bodem).
Spuit de slagroom in de rondte binnenin tegen het kapsel aan. Tot de rand.
Spuit in het midden een dot cranberry compote.
Spuit daarop weer de lobbige slagroom, zodat je de cranberry compote niet meer ziet. Afstrijken.
Leg een passende chocoladering erop. In het midden zie je de slagroom.
Daarop garneer je wat gesuikerde cranberries, muntblaadjes, krekels en steek je er een stroopsoldaatje in.