
Krekeltaartje (Pierre Wind)
Krekeltaartje (Pierre Wind)
Rolbeslag
100 g | Moscalux | ||
100 g | ei | ||
15 g | Citroenrasp | ||
15 g | krekels * | ||
2 g | aroma ** |
* gekneusde krekels
** Zelfgemaakte Mint aroma, toevoegen naar behoefte
Vulling
500 g | slagroom | ||
100 g | suiker | ||
10 g | vanillesuiker | ||
200 g | cranberry compote * |
* Stevig

Werkwijze
Rolbeslag:Doe alle ingrediënten bij elkaar. Spatel het tot een geheel.
Dan opkloppen in planeetmenger. 2 minuten lagere snelheid en 6 minuten hogere snelheid.
Oventemperatuur 240°C. Met schuif dicht bakken: 6 minuten.
Klop de slagroom en de suikers op tot status stevig lobbig.
Bekleed een eenpersoons taartring met het afgekoelde rolbeslag (ook bodem).
Spuit de slagroom in de rondte binnenin tegen het kapsel aan. Tot de rand.
Spuit in het midden een dot cranberry compote.
Spuit daarop weer de lobbige slagroom, zodat je de cranberry compote niet meer ziet. Afstrijken.
Leg een passende chocoladering erop. In het midden zie je de slagroom.
Daarop garneer je wat gesuikerde cranberries, muntblaadjes, krekels en steek je er een stroopsoldaatje in.