Recepten

Krolbol

Recept

7.000 g 70 % volkorenmeel } 100%
3.000 g 30 % bloem }
200 g 2 % bakkerszout
800 g 8 % gist
5.800 g 58 % water
1.500 g 15 % Exakt Ambacht Mout
100 g 1 % Speculaas Orenta *
1.000 g 10 % weekwater

* meerdere uren van te voren weken, bij voorkeur 1 dag in 10 maal eigen gewicht water (weekwater)

Vulling

2.500 g 25 % gembershavings
1.500 g 15 % Hazelnootstukje KC
1.000 g 10 % suikernibs P4
Krolbol

Werkwijze

Hazelnootstukjes ca. 30 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de hazelnootstukjes.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1950 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen, opbollen en op bakplaten zetten.
Eventueel strijken met ei en decoreren met Wit Maanzaad
Narijs 75 minuten.

Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 9 minuten.

Uitkomst 375 stuks