Recepten Recepten

Kwarkcarré met rood fruit

Recept

750 g   Kwarkbroodmix
375 g   patentbloem
275 g   water
35 g   Muffinolie *
190 g   ei

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

40 g   Maestro Creme Vanille
100 g   water
360 g   Perla Fijn
120 g   Fruitful Red Fruit
20 g   Wigo Compound Aardbei

Strijken

20 g   Ovex Liquide

Decoratie

100 g   suikernibs P2
Kwarkcarré met rood fruit

Werkwijze

Alle grondstoffen in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste versnelling.
Geef het deeg ca. 10 minuten rust in de koelkast.
Het deeg uitrollen tot een plak van 45 x 60 cm met een dikte van 3 mm.

Draai de Maestro Creme Vanille met water 3 minuten in de tweede versnelling.
Meng de Perla Fijn erdoor tot een gladde amandelroom.
Voeg de Fruitful Red Fruit en Wigo Compound Aardbei eraan toe.

Strijk deze massa in het midden op de deegplak en houd 7,5 cm aan beide kanten vrij.
Snijd de plak in de lengte (60 cm) door midden.
Vouw zowel de onder als bovenzijde van plak in drieën naar het midden.
Snijd de bovenzijde van de gevouwen stroken diagnaal in.
Strijken met Ovex Liquide en bestrooien met suikernibs P2.

Leg de 2 stroken in een bakblik van 20 x 60 cm en strijk wat olie tussen de beide stroken.

Laat ca. 20 minuten rusten voor het bakken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 175°C.
Rotatieoven 155°C
Baktijd ca. 40 minuten.

Na het bakken en afkoelen, snijden in stukken van 4 cm breed.

Uitkomst 30 stuks