Recepten Recepten

Kwarkslof met Kwarkbroodmix

Recept

3.400 g   Kwarkbroodmix
1.600 g   bloem
1.300 g   water
875 g   ei
175 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling 1

1.250 g   rozijnen

Vulling 2

375 g   Gele room met Maestro Creme Vanille
375 g   Perla Amandelpan

Vulling 3

2.500 g   Fruitful Cherry

Decoratie

500 g   Paletta Spray Neutraal
Kwarkslof met Kwarkbroodmix

Werkwijze

Alle grondstoffen in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste versnelling.
Deeg temperatuur 20°C. Als laatste de vulling doormengen.
Geef het deeg ca. 10 minuten rust.

Uitrollen op een dikte van 1 cm en uitsteken met een sloffen bakring.
Daarna het uitgestoken deeg met bakring op een met bakpapier beklede bakplaat plaatsen.
Duw met een rolstokje het midden van de slof in waar de vulling komt.

Draai de Maestro Creme Vanille met water 3 minuten in de tweede versnelling.
Meng de Perla Amandelpan er doorheen tot een gladde amandelroom.
Spuit eerst een baan (ca. 30 gram) amandelroom op de slof met daarop een baan van 100 gram Fruitful Cherry.
Geef de sloffen ongeveer 30 minuten rust en daarna bakken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 25 minuten.

Na het afkoelen afgeleren met Paletta Spray Neutraal.

Uitkomst 25 stuks